User Tools

Site Tools


hu:trinity_desktop

Trinity

A Trinity Asztali Környezet (Trinity Desktop Environment (TDE)) projekt egy Unix-szerű operációs rendszerek részére létező számítógép asztali környezet, a tradicionális asztali számítógépek funkciójának és megjelentésének elsődleges céljával.

A TDE projekt mint a K Desktop Environment (KDE) version 3 folytatásaként indult. A Trinity neve részben azért került kiválasztásra, mert a „három” („three”) szó hármat jelent és a TDE a KDE 3 folytatása. A TDE ma már egy önálló számítógép asztali környezet projekt.

A TDE projektet alapította és mindmáig Timothy Pearson vezeti. Timothy egy tapasztalt és egy hozzáértő/képzett szoftver-fejlesztő és a korábbi Kubuntu megjelenések KDE 3.x koordinátora.

Telepítés

A Trinity biztosítja a Sparkynak, mint harmadik fél asztalt és a harmadik fél tárolói használatát, amelyek lehetővé teszik Önnek az asztal telepítését kétféleképpen:

1. Fresh install - a Sparky MinimalGUI/CLI ISO-képfájlok használatával. Futtassa a Minimal ISO-t, indítsa el a Sparky Fejlett Telepítőt és kövesse a telepítési folyamatot, amelyik lehetővé teszi Önnek körülbelül 20 asztalból egynek a telepítését, beleértve a Trinityt.

Ez az asztal eltávolítódik a Minimal ISO-képfájlok listájából.

2. Sparky APTus – az Asztal fül opciót nyújt arra, hogy lehetővé teszi Önnek körülbelül 20 asztalból egynek a telepítését, beleértve a Trinityt, létező asztala mellé.

Trinity

Csomagszolgáltató

A Trinity asztal a (nemcsak) Debian alapú operációs rendszerek számára előnyben részesített, amelyik elérhető a projekt honlapján: www.trinitydesktop.org

hu/trinity_desktop.txt · Last modified: 2021/05/04 15:26 (external edit)