User Tools

Site Tools


hu:jade_desktop

Jade Asztal

“A JADE egy html5, css, javascript és python építésű Linux asztal… …Szervermentes (serveless) Linux Asztali Környezet, Pythonnal és webtechnológiákkal a Webkit2-re épített, a Gtk eszközkészletet használva, a kezelőfelület a HTML5, JavaScript, és a CSS használatával épített A JADE a GPLv2 licenc szerinti, a háttérképek a Creative Commons Zero licencei…

…A JADE egy modern asztali környezet. Nem próbálja meg eltakarni a dolgokat a felhasználó elől, és csökkenti a beágyazott kattintásokat a modern munkafolyamathoz. A Jade nem tartható egy kifulladt asztali környezetnek, és harmadik felek alkalmazásait kiegészítőt/pótlót jelent”

A Jade asztal a Jade Alkalmazás Készletét használja:

„A JAK a Python GTK3 eszközkészletre és a Webkit2 Browser gépre épült. Függ a Python Gobject introspection modultól és aWebkit2Gtk-tól… …Készítsen hazai web borításokat/köpenyeket vagy írjon hibrid Web és Asztal alkalmazásokat Linuxra a webview-t használva, beleértve de nem limitálva a DOCKS-ra, vezérlőelemekre (Widgets), és más alkalmazás válogatásokra.”

Telepítés

Telepítési opció 1:

 sudo apt update
 sudo apt install jadesktop

Ekkor futtassa a menüből→ Accessories→ Jade Desktop

Telepítés opció 2:

 sudo apt update
 sudo apt install sparky-desktop-jade

A Sparky meta csomag biztosítja a telepítendő kiegészítő eszközöket és a startup szkripteket, amely elindít néhány szolgáltatást. Az asztal elindítható az Ön login/session menedzseréből, a “Jade Desktop”-ot választva.

(Ez) az asztal jelenleg fejlesztés alatt áll, még nem nevezhető stabil kiadásnak.

Várhatóan önállóan dolgozik, de nem indul a “normal” ablakkezelő nélkül. Bármelyik asztalra vagy ablakkezelőre telepítéséhez futtassa a menüből!

A Sparky meta csomagból telepítés biztosítja a Blackbox ablakkezelőt, amelyik éppen egy másodperccel/pillanattal a Jade Asztal indulása előtt indul.

Jade Desktop/Dashboard

hu/jade_desktop.txt · Last modified: 2021/05/04 15:26 (external edit)