User Tools

Site Tools


enlightenment

„Megvilágosodás” (Enlightenment)

A Wikipedia szerint:

„Az Enlightenment, amely E-ként is ismert, egy összeállító és felfűző ablakkezelő az X Ablak Rendszerhez. A 20-as verziótól kezdődően az Enlightenment egy Wayland összeállító is.

Az Enlightenment funkciókat biztosít grafikus héjak (shell) ellátásához, és használható GNOME-ban vagy KDE-ben írt programok összekapcsolásához. Amikor együtt használja az Enlightenment Alapítvány Könyvtáraival (Enlightenment Foundation Libraries (EFL), az Enlightenment hivatkozni tud a teljes/egész asztali környezetre.” Félreértések elkerülésére az eredeti Wikipedia szöveg:/in order to avoid any misunderstandings please find under the original text from Wikipedia:

From Wikipedia:

“Enlightenment, also known simply as E, is a compositing and stacking window manager for the X Window System. Since version 20, Enlightenment is also a Wayland compositor.

Enlightenment includes functions to provide a graphical shell, and it can be used in conjunction with programs written for GNOME or KDE. When used together with the Enlightenment Foundation Libraries (EFL), Enlightenment can refer to an entire desktop environment.”

  • Telepítés – Az Enlightenment telepítése Sparky vagy Debian alatt
  • Alkalmazások – Kiegészítő alkalmazások az Enlightenment projektből építve

Enlightenment

enlightenment.txt · Last modified: 2021/05/04 15:24 by 127.0.0.1