User Tools

Site Tools


hu:virtualbox_fullscreen_problem_installing_guest_additions_on_sparkylinux

Virtualbox teljes képernyő probléma. Vendég(gép) Kiegészítések telepítése SparkyLinuxban

https://www.virtualbox.org/manual/ch04.html#idp94103856

4.2.2.1. Vendég(gép) Kiegészítések telepítése

A Virtualbox Vendég(gép) Kiegészítések a Linux részére telepítése ugyanabban a virtuális CD_ROM fájlban biztosított, mint a Virtualbox Vendég(gép) Kiegészítések a fenti leírásnak megfelelően a Windows részére. Ezek ugyancsak a telepítő programmal érkeznek a beállítási eljáráson keresztül vezetve Önt, bár, az egyes Linux disztribúciók között jelentős/szignifikáns különbségek lehetnek, a telepítés lehet kissé még inkább komplex.

A telepítés általában a következő lépéseket foglalja magában:

Mielőtt telepíti a Vendég(gép) Kiegészítéseket, elő kell készítse az Ön vendég rendszerét külső kernel modulok építésére! Ez hasonlóan működik, mint ahogy leírásra került a Szekció 2.3.2 alatt, “The VirtualBox kernel module”, kivéve, hogy ezt a lépést végre kell hajtania az Ön Linux vendég(gépén) a Linux gazdagép rendszere helyett, amint leírásra került itt!

1. A Virtualbox Beállításokban > Kijelző, cserélje ki a “Grafikus Kontrollert” “VboxSVGA”-ra és engedélyezze a 3D Gyorsításra (Acceleration)!

2. Telepítse a Linux fejlécet a következő parancssorral!

sudo apt-get install linux-headers-$(uname -r)

Ismét, amint a Linux gazdagépeknél, javasoljuk a DKMS használatát, ha az elérhető a vendégrendszer részére. Ha az nincs telepítve, használja a következő parancsokat Ubuntu/Debian rendszereken!

sudo apt-get install dkms

Győződjön meg arról, hogy a DKMS-t telepíti előbb, a Linux Vendéggép Kiegészítések előtt! Ha a DKMS nem elérhető vagy nincs telepítve, a vendég kernel modult kézzel létre kell hozni, valahányszor a vendéggép kernelt naprakésszé teszi/frissíti a következő paranccsal!

/etc/init.d/vboxadd setup

mint adminisztrátor root (sudo).

Helyezze be a VBoxGuestAdditions.iso CD fájlt az Ön Linux vendég virtuális CD_ROM meghajtójába, pontosan ugyanúgy amint leírásra került a Windows vendégnek a Szekció 4.2.1.1 alatt, ”Telepítés” “Installation” címszó alatt!

Cserélje le a könyvtárat ahová az Ön CD_ROM meghajtója csatolásra került és hajtsa végre rendszergazdaként (root) a következőt!

sh ./VBoxLinuxAdditions.run

Az Ön kényelme érdekében, ellátjuk a legnépszerűbb Linux disztribúciók aktuális verzióinak frissen telepített másolatait (a következő) lépésről-lépésre instrukciókkal. Ezen előkészítő lépések után Ön végre tudja hajtani a VirtualBox Guest Additions telepítőt amint előbb leírásra került!

This website uses cookies to improve your experience. We will assume you are ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More
hu/virtualbox_fullscreen_problem_installing_guest_additions_on_sparkylinux.txt · Last modified: 2020/03/16 22:54 by pavroo