User Tools

Site Tools


hu:versions

SparkyLinux Változatok

A Sparky négy különböző kategóriát kínál:

  • Teljes Kiadások – előtelepítve az összes eszközzel, kódekekkel, beépülő modulokkal (pluginekkel) és meghajtókkal,
  • MinimalGUI Kiadás – minimális eszköz-készlettel – tapasztalt felhasználóknak a Minimal GUI-val történő indításhoz,
  • MinimalCLI Kiadás – szöveg bázisú kiadás tapasztalt felhasználóknak, hogy saját választásuk szerint építhessék asztali környezetüket,
  • Különleges Kiadások - GameOver, Multimedia, és Biztonsági mentés (Rescue), ezek különféle, szakosodott használatra alkalmasak.

Teljes Kiadások háromféle asztali környezettel ajánlva: Xfce, LXQt, és LXDE és telepítés után használatra készen. Azoknak, akik szeretik, ha minden kész és működő.

MinimalGUI Kiadás Openbox ablakkezelővel és Tint2 tálcával kiépítve. Tartalmaz néhány programot és eszközt.

MinimalCLI Kiadás amelynek nincs előtelepített X-szervere és csak szöveges módban működik. Debianra építve használható tetszőleges asztal építésére, amilyet szeretne.

GameOver Kiadás jellemzője a könnyűsúlyú asztal, a nagyszámú előtelepített játék, hasznos eszköz és parancsfájl (script). Játékosoknak szánva.

Multimedia Kiadás jellemzője a nagyszámú eszköz grafikák, hangok, videók, és HTML-oldalak alkotásához és módosításához/javításához.

Mentés Kiadás (Rescue Edition) egy operációs rendszer, amelyik csak live DVD/USB módban működik. A Live rendszer nagyszámú eszköz készletet tartalmaz szkenneléshez/beolvasáshoz és fájlok, partíciók javításához és operációs rendszerek merevlemezre telepítéséhez.

hu/versions.txt · Last modified: 2021/05/04 15:26 (external edit)