User Tools

Site Tools


hu:virtualbox_fullscreen_problem_installing_guest_additions_on_sparkylinux

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

hu:virtualbox_fullscreen_problem_installing_guest_additions_on_sparkylinux [2020/03/16 22:54] (current)
pavroo created
Line 1: Line 1:
 +===== Virtualbox teljes képernyő probléma. Vendég(gép) Kiegészítések telepítése SparkyLinuxban =====
 +
 +{{youtube>​wluj4PDC_Ps?​medium}}
 +[[https://​www.virtualbox.org/​manual/​ch04.html#​idp94103856|https://​www.virtualbox.org/​manual/​ch04.html#​idp94103856]]
 +
 +4.2.2.1. Vendég(gép) Kiegészítések telepítése
 +
 +A Virtualbox Vendég(gép) Kiegészítések a Linux részére telepítése ugyanabban a virtuális CD_ROM fájlban biztosított,​ mint a Virtualbox Vendég(gép) Kiegészítések a fenti leírásnak megfelelően a Windows részére. ​
 +Ezek ugyancsak a telepítő programmal érkeznek a beállítási eljáráson keresztül vezetve Önt, bár, az egyes Linux disztribúciók között jelentős/​szignifikáns különbségek lehetnek, a telepítés lehet kissé még inkább komplex.
 +
 +A telepítés általában a következő lépéseket foglalja magában:
 +
 +Mielőtt telepíti a Vendég(gép) Kiegészítéseket,​ elő kell készítse az Ön vendég rendszerét külső kernel modulok építésére! Ez hasonlóan működik, mint ahogy leírásra került a Szekció 2.3.2 alatt, “The VirtualBox kernel module”, kivéve, hogy ezt a lépést végre kell hajtania az Ön Linux vendég(gépén) a Linux gazdagép rendszere helyett, amint leírásra került itt!
 +
 +1. A Virtualbox Beállításokban > Kijelző, cserélje ki a "​Grafikus Kontrollert"​ "​VboxSVGA"​-ra és engedélyezze a 3D Gyorsításra (Acceleration)!
 +
 +2. Telepítse a Linux fejlécet a következő parancssorral!
 +
 +  sudo apt-get install linux-headers-$(uname -r)
 +
 +Ismét, amint a Linux gazdagépeknél,​ javasoljuk a DKMS használatát,​ ha az elérhető a vendégrendszer részére. Ha az nincs telepítve, használja a következő parancsokat Ubuntu/​Debian rendszereken!
 +
 +  sudo apt-get install dkms
 +
 +Győződjön meg arról, hogy a DKMS-t telepíti előbb, a Linux Vendéggép Kiegészítések előtt! Ha a DKMS nem elérhető vagy nincs telepítve, a vendég kernel modult kézzel létre kell hozni, valahányszor a vendéggép kernelt naprakésszé teszi/​frissíti a következő paranccsal!
 +
 +  /​etc/​init.d/​vboxadd setup
 +
 +mint adminisztrátor root (sudo).
 +
 +Helyezze be a VBoxGuestAdditions.iso CD fájlt az Ön Linux vendég virtuális CD_ROM meghajtójába,​ pontosan ugyanúgy amint leírásra került a Windows vendégnek a Szekció 4.2.1.1 alatt, ”Telepítés” “Installation” címszó alatt!
 +
 +Cserélje le a könyvtárat ahová az Ön CD_ROM meghajtója csatolásra került és hajtsa végre rendszergazdaként (root) a következőt!
 +
 +  sh ./​VBoxLinuxAdditions.run
 +
 +Az Ön kényelme érdekében,​ ellátjuk a legnépszerűbb Linux disztribúciók aktuális verzióinak frissen telepített másolatait (a következő) lépésről-lépésre instrukciókkal. Ezen előkészítő lépések után Ön végre tudja hajtani a VirtualBox Guest Additions telepítőt amint előbb leírásra került!
  
hu/virtualbox_fullscreen_problem_installing_guest_additions_on_sparkylinux.txt · Last modified: 2020/03/16 22:54 by pavroo